2013.06.21.
09:52

Írta: A bíró

Mitől jó egy online kupon?

1131446_red_check_sign_in_3d.jpgNagyon sok pozitív hatása lehet a cégükre nézve egy kuponos kampánynak, de ahhoz, hogy sikerünk is legyen figyelnünk kell a kupon kialakítására.

Nézzük át, hogy mitől is lesz jó egy kupon ajánlat, mi az, ami sikert és eredményt hozhat, mi lehet a hiba és mi segíthet.

Először is a legfontosabb! Az online kuponozás az nem az eladhatatlan szolgáltatásaink, vagy termékeink eladására szolgál. Ami nem jó, vagy nem elég jó, azt ne hirdessük kuponoldalakon, mert csak negatív hatása lesz és ez a kép fog élni azoknak is a fejébe, akik látták, megnézték a hirdetéseket.

Nem feltétlen a legjobb árunkat kell kuponozásra bocsájtani, de ettől függetlenül, akkor is minőséginek kell lennie. Minőséginek, mert ezt fogják látni az érdeklődők, jelen esetben a termék, vagy szolgáltatás lesz az, ami eladhatja a cégünket. Ha jó akkor felkelti az érdeklődést, így megvásárolhatják, vagy megnézhetik, hogy mi lehet még ennek a cégnek a palettáján.

Igényesen és precízen megfogalmazott leírás is legyen az ajánlatunk oldalán és ugyanezt várjuk el a kuponoldalaktól is. Érdemes a szolgáltatásunk honlapját is rendbe tenni a kampányig, hogy amikor ránk jönnek, akkor profizmussal találkozzanak és azt sugalljuk magunkról, ami az ajánlatunkból is kitűnik.

Fontos kérdés az ár kialakítása is. Azzal is meg kell határozni a célunkat. Például, ha szállást szeretnénk gyorsan last minute -ben eladni, akkor érdemes olcsó szállás árakat meghatározni, akár 60% feletti kedvezményt is adhatunk. De ha egy nagy értékű négy, öt csillagos utazásról beszélünk és hosszú távú foglalhatóság van, akkor nem érdemes nagyon levinni az árakat, vagy olyan csomagot kell összeállítani, amivel növelhető az ár.

Ha termékről beszélünk, akkor olyan terméket érdemes hirdetnünk így, amelyen nagy az árrés és tudunk engedményt adni belőle és jó kapcsolt áruink vannak hozzá. Szolgáltatásnál pedig kicsit szélesebb lehetőségek vannak, de ott is vigyázni kell arra, hogy a kuponok hűen tükrözzenek minket.

Tehát, ami a lényeg, hogy a kuponokban se tagadjuk meg önmagunkat, hanem fessünk hiteles képet a cégünkről és próbáljuk felhívni magunkra ezzel a figyelmet.

Sikeres kuponozást kívánunk!

2 komment

2013.06.12.
12:11

Írta: A bíró

A kupongyűjtő haszna, avagy ahol a kuponokat megtalálják

7912_magnifying_glass.jpgElőző cikkünkben írtunk arról, hogy hol lesznek láthatóak a kuponok, amelyek felkerülnek egy egy kuponoldalra. Egyik fontos pontja ennek az volt, hogy felkerülnek a kuponok kupongyűjtő oldalakra. Most azt nézzük meg, hogy mik is pontosan ezek az oldalak? Miért annyira lényeges, hogy ott is megjelenjenek a kuponok? Mi a kapcsolat kuponoldal és kupongyűjtő között?

Először az első és utolsó kérdést nézzük meg egybe, mert ezáltal lesz látható, hogy mire is jók ezek az oldalak és miért hasznosak.

A kuponoldalak azok az oldalak, amelyek felkeresik a partnereket, vagy felkereshetik a partner jelöltek őket, hogy kupont szeretnének kiadni. Ezek az oldalak segítenek a kupon kialakításában, az árban, a szolgáltatás, vagy termék kiválasztásában, náluk kerül elhelyezésre a weboldalukon és ott lesz megvásárolható. Ezután a kuponoldalak abban segítenek, hogy minél többekhez eljussanak ezek a hirdetések, saját adatbázisukon is és más csatornákon is.

Itt jönnek képbe a kupongyűjtő oldalak. Egy általános tendencia az interneten, hogy az emberek szeretnek mindent, gyorsan megtalálni. Ezért lett olyan népszerű a google is, de ezért lett népszerű sok áru összehasonlító oldal, mint például az Árukereső.hu, illetve sok más hasonló oldal. Ez igaz a kuponokra is. Szükség volt olyan oldalra, ahol nem csak egy adott kuponoldal kuponjai találhatóak meg, hanem sok más oldal ajánlatai is. A kupongyűjtők összegyűjtik egy helyre a kuponokat és így már könnyebben megtalálhatóvá vállnak, illetve egy olyan helyet biztosítanak, ahol könnyű keresni különböző paraméterek szerint. Több ilyen kupongyűjtő oldal üzemel már, egyik ilyen a Kupon Találda kupongyűjtő oldal is.

Honnan tudhatjuk meg, hogy egy-egy kuponoldal melyik kupongyűjtőket használja? Megkereshetjük a kupongyűjtőket a google-ben és ellenőrizhetjük, de akár a kuponoldalaktól, akinél szeretnénk hirdetni azoktól is megkérdezhetjük, hogy hol szerepelnek a hirdetéseik.

Ha elindulunk egy kuponos kampánnyal akkor nyilván az a célunk, hogy minél több emberhez eljusson a híre a cégünknek ezért mindenképpen érdemes ellenőrizni, hogy hol jelennek meg adott oldalak, illetve, hogy elég helyre eljut-e majd a hírünk.

Továbbra is sikeres kuponozást kívánunk mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: kuponoldal kupongyűjtő kupon találda

2013.06.06.
14:07

Írta: A bíró

Hol lesz látható a kuponom?

1282512_magnifying_glass_map.jpgVégre eldöntöttük, hogy kuponozásba fogunk. Már megvan, hogy mit ajánlottunk fel, megvan, hogy melyik kuponoldalhoz megyünk. Mindent elterveztünk, úgy érezzük minden rendben van és mi megtettük, ami tőlünk tellett, már csak arra várunk, hogy szárnyaljanak az eladások.

De most merülhet fel bennünk az újabb kérdés. Hogyan is lesznek kuponos vásárlóink? Kik és hol fogják látni a megjelent ajánlatokat? Egyáltalán el jut-e azokhoz a híre, akiknek szántuk volna a kuponokat?

Ezeket az információkat, nagyon fontos tisztázni a kuponoldalakkal, főleg, ha van egy kiszemelt, akivel szerződni szeretnénk. Tudnunk kell azt, hogy milyen adatbázissal dolgozik, mit részesít előnyben, mi az, ami igazán húzó lehet.

Vannak olyan oldalak, amik igen nagy e-mail adatbázissal dolgoznak és komolyan erre is építenek. Ekkor érdemes megtudni ennek a számát, illetve mikor megy ki, milyen reakcióra lehet számítani, így akkor lehet tudni, hogy körülbelül mikor számíthatunk az első vásárlókra.

Vannak, akik hatalmas facebook táborral rendelkeznek. Ezek az oldalak egy kicsit gyorsabban is le tudják kommunikálni az aktuális, vagy új ajánlatokat, de nem biztos, hogy hatékonyabb is.

Ezeken kívül lehetnek társ és egyéb reklámoldalai egy kuponoldalnak, de ezen kívül is komolyan reklámoznak. Akár a Facebook, akár a google fizetett hirdetései is komoly előnyt jelenthet a többiekkel szemben. De ma már, amikor mindenki törekszik a minél gyorsabb információ áramlásra az is fontos, hogy kupon gyűjtő oldalakon is fent legyen az adott ajánlat, mert egyre inkább itt keresik, egybegyűjtve az ajánlatokat. Ilyen oldal például a Kupon Találda kupongyűjtő oldal is. De érdemes ezeket az oldalakat is megnézni, hogy megtalálhatóak-e ott is az ajánlataik.

Ha van arról statisztikájuk, hogy nők, vagy férfiak, illetve milyen korosztály látogatja az oldalukat az is segítség lehet nekünk. Illetve az oldalakon érdemes megnézni más ajánlatokat is és azok tapasztalatából adhatunk javaslatokat a kuponoldalaknak, hogy a miénk hogy nézzen ki.

Ne felejtsük el, ha komoly kutatás és tervezés előzi meg a kuponozást, akkor komoly eredményeket hozhat mindenki számára!

Szólj hozzá!

Címkék: kupon kuponozás kupon adatbázi

2013.05.29.
11:57

Írta: A bíró

Kinek szól a kuponod?

1195551_what_not_to_do_3.jpgMinden egyes kuponos ajánlat akkor ér valóban valamit, ha megfelelően célzunk is vele. Ugyanis nem mindegy hogyan építjük fel a kuponunkat és nem mindegy, hogy kiket szólítunk meg azzal.

Miért fontos ezzel foglalkozni? Mert nagyon könnyen mellékvágányra vezethetjük egy rossz kampánnyal a szolgáltatásunkat, vagy termékünket. Figyelnünk kell arra, hogy az ajánlatunk teljes mértékben azoknak szóljon, akiknek később is szeretnénk eladni valamit. Különben könnyedén süket fülekre találhatunk és még el sem olvassák a teljes ajánlatunkat, ha nem a célközönségnek szól.

Az első lépés, hogy válasszuk ki megfelelően azt a kuponos oldalt, amely leginkább közelebb áll a cégünkhöz és közelít a profilunkhoz. Ezzel már alapjában elérhetünk olyan embereket, akiket valóban érdekelni fog az ajánlatunk.

Talán a  legfontosabb az ár és a termék kiválasztása. Ezt úgy állítsuk össze, hogy vizsgáljuk meg mit szeretnénk később. Például, ha egy sok csillagos szállodával kuponozunk, akkor nem lesz ideális a jövőre nézve, ha adunk egy szobát 2 éjszakára, 2 főnek és 70% kedvezménnyel elkérünk tizenpár ezer forintot. Nem is igazán a kedvezmény mértékével van probléma, hanem az árral. Lehet magas a kedvezmény mértéke, de ha a gazdagabb réteget szeretnénk megcélozni, akkor rakjunk bele extrákat, például szállás a luxus lakosztályban, teljes wellness részleg ingyenes használata, és így tovább. Ekkor már azt tudjuk mondani, hogy 60% kedvezménnyel máris 50-60 ezer forint ugyanúgy 2éjszakára, 2 főnek a szoba. De így sokkal nagyobb valószínűsége van, hogy olyan vásárolja meg, aki közelebb áll a cégünk profiljához.

Figyeljünk a kép választásra, amely a kupon oldalán megjelenik. Legyen figyelemfelhívó, de valóságosan tükrözze a szolgáltatásunkat, ha ezt a kuponos oldal választja ki nekünk, akkor őket kérjük meg, hogy figyeljenek erre.

A leírás összeállításánál is figyeljünk arra, hogy tiszta, érthető és világos legyen az, hogy kiknek szól. Ebben kérjük a kuponokat kihelyező szolgáltató segítségét is és alakítsuk túl, hogy annak szóljon, aki a célközönségünkhöz tartozik.

Fontos még továbbá az is, hogy ellenőrizd és mérd az eredményeket, hogy tudd, hogy min lenne érdemes még változtatni a következő kuponozás alkalmával!

Sikeres kuponozást kívánunk mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: kedvezmény kupon célközönség

2013.05.22.
14:23

Írta: A bíró

Plusz meg plusz, azaz növekedés duplán

693452_vendedor_de_quesos_de_cabra__2.jpgFoglalkoztunk már azzal, hogy mit ne tegyünk egy kuponos vásárlóval, hogy hogy nem szabad bánni velük, mert akkor akár visszájára fordulhat a kuponozás. Most pedig azt nézzük meg, hogy mit "tehetünk meg" velük, annak érdekében, hogy ezek a vásárlók is valódi profitot termeljenek a cégünknek.

Sokat beszéltünk már arról, hogy mennyire fontos felkészülni a kuponos akciókra. Nem véletlen, hiszen a sok energia befektetés meghozhatja a gyümölcsét, de ha nem foglalkozunk eleget egy elindulóban lévő kupon projekttel, akkor az hatalmas károkat okozhat. Elég csak annyi, hogy olcsóbban kiszolgáltunk néhány vásárlót, ezért cserébe meg semmi pluszt nem kaptunk.

Mégis léteznek olyan gyakorlati megoldások, amelyekkel ezek a vásárlók is hasznossá válhatnak és visszahozhatják bőven azt a befektetést, amelyet rájuk szántunk. Néhányat össze is gyűjtöttünk nektek, amelyek segíthetnek abban, hogy újabb jó ötletek szülessenek akár a saját vállalkozásodra nézve is.

1. További kedvezmények: Ennek kétféle módja lehet. Az egyik, ha már ott helyben bizonyos extra kedvezménnyel fogadod. Például egy szállásnál 30%-os kedvezménnyel tud kerékpárt bérelni. Itt már választhatsz olyan szolgáltatást is, amely a kedvezménnyel együtt is bőven megtérül. A másik változat, ha távozáskor kap egy következő alkalomra szóló kedvezménykártyát. Ez lehet már sokkal kisebb kedvezmény is, a lényeg, hogy motiválva legyen, hogy visszatérjen. De akár ez egy ajándék utalvány is lehet.

2. Bérlet kedvezményesen: Kicsit hasonló, mint az előző, de nem minden szolgáltatásnál lehet igénybe venni, de például kondi vagy fittness termeknél, szaunánál, uszodánál, vagy hasonló szolgáltatásoknál nagyon jó megoldás lehet, ha kuponnak felajánlunk egy 1-2-3 alkalmas kupont, ami lejárta után egy bérletet ajánlunk a kuponos vásárlónak, amelyet szintén egy bizonyos kedvezménnyel adunk, ahogy már természetesen megéri nekünk.

3. Barát ajánlás: Készítsünk kis kártyákat, amelyekkel ajánlhatja barátjának a szolgáltatásunkat. Ha bizonyos mennyiségű barátja el jön a kis kártyával, akkor újra a kupon árával megegyező áron veheti igénybe szolgáltatásunkat a kuponos vásárló.

4: Legyünk kedvesek: Talán egy alap dolognak kellene lennie, de sokszor még sem az. Ha kedvesek vagyunk egy vásárlóval (egy kuponos vásárlóval is), akkor meg fogja szeretni a szolgáltatásunkat és a cégünket is, de minden bizonnyal megjegyzi. A kedvesség ingyen van, úgyhogy ezt mindenképpen alkalmazzuk! :)

Ami a legfontosabb! Ezeket a kedvezményeket ne osztogassátok minden vendégetek között (természetesen a négyest kivéve), hanem legyen olyan bónuszod, amely csak a kuponos vendégeknek szól, amivel érezheti, hogy ő is nagyon fontos vendég számodra. És, ha nem is használja fel az általad nyújtott bónuszt, akkor is jó híredet fogja vinni és tudjuk a szájmarketingnél nincs értékesebb.

Te tudsz még hasonló jó eszközt a kuponos vendégek számára?

Szólj hozzá!

Címkék: kupon kuponok kuponos vásárló

2013.05.15.
12:50

Írta: A bíró

Kitűnni vagy eltűnni?

1415060_business_graph.jpgNagyon sok reakció érkezett az előző cikkünkkel kapcsolatban, így valamelyest arra is próbál reagálni ez a cikk.

Kitűnni vagy eltűnni? Minden vállalkozót, szolgáltatót és céget ez a kérdés foglalkoztat nap, mint nap. Nyilván mindenki szeretne kitűnni, de nem egyszerű megtalálni azokat a lehetőségeket, azokat a módokat, amelyekkel valódi sikert lehet elérni.

Az tény, hogy, ha szeretnénk kitűnni, szeretnénk nagyot alkotni, ahhoz nem elég előállítani egy céget és nem elég az sem, ha jól kidolgozzuk annak részleteit, hanem ahhoz, hogy érdeklődő és vásárló legyen, ahhoz hirdetni kell.

Lehet reklámozni drágán is, lehet reklámozni olcsón is. Rengeteg megoldás létezik. Ha például csak az online eszközökre gondolunk, akkor léteznek az ősrégi banner hirdetések, amelyek már elvesztették régi fényüket. Lehet nagyon drága PR cikket íratni. Lehet a weboldalunkat keresőoptimalizálni, lehet a google adwords-el hirdetéseket elhelyezni a kereső óriáson, illetve társoldalain. És még rengeteg lehetőség és mód van arra, hogy mivel tudjuk hirdetni szolgáltatásunkat. De általában mindenre igaz, hogy először pénz kell hozzá és csak azután tudunk elkezdeni egy-egy kampányt.

Ezen lehetőségek között megtalálható a kuponozás is. Azonban annyi különbség mégis van, hogy az adott szolgáltatáson, vagy terméken kívül, amit nyújtunk, azon kívül nem kell fizetnünk, sőt vásárló esetén még vissza is kapunk bizonyos összeget.

Miért jó ez? Mert nem kell nagy kezdő tőke ahhoz, hogy több ezres tömeg megismerhesse szolgáltatásunkat. Már önmagában, hogy kint van az ajánlatunk egy kuponoldalon már az reklámértéket hordoz magában. A legtöbb kuponoldal igen nagy adatbázissal rendelkezik és tovább hirdetik még a kuponokat például olyan kupongyűjtő oldalakba, mint a Kupon Találda. Ezért sokszor egy komolyabb hirdetési kampány sem veheti fel a versenyt ezzel.

Mégis, ami legfontosabb, hogy igenis értékes a kuponos vásárló! Mégpedig azért, mert, ha elégedetté tudjuk tenni, akkor a szájreklámja lesz nekünk a legértékesebb, ám vigyázni kell, mert igaz ez negatív esetben is.

Összegezve tehát a kuponozás is egy módja annak, hogy kitűnjünk a tömegből és, hogy reklámozzuk oldalunkat. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de az is biztos, hogy ezt is lehet jól és rosszul is csinálni, mint minden mást. Ha jól csináljuk akkor az használ a cégünknek, ha rosszul akkor nem.

Te is egy eszközként tekintesz a kuponozásra, amit hasznosíthatsz a marketing mixedben?

3 komment

Címkék: marketing kupon kuponozás

2013.05.08.
15:04

Írta: A bíró

Hogy bánjunk a kuponos vásárlókkal?

logo_20130303.jpg- Kuponnal jöttem! - hallhatjuk a félelmetes hangot, amitől sokakat elfog a rettegés. De hát, ha egyszer kuponozásba fogtunk, akkor nem ez volt a valódi cél?

Sokan nagyon érdekesen gondolkoznak arról, hogy hogyan is kell bánni egy-egy kuponos vásárlóval, aki a szolgáltatásunkat, termékünket töredék áron vették igénybe. A legnagyobb hiba, ha mi is töredékét adjuk a szolgáltatásunknak, amit valójában felajánlottunk.

Sokan úgy gondolkodnak ezekről a vásárlókról, mint olcsó Jánosok, mint eltaposható emberek, akik még csak meg sem érdemlik a teljes árú kiszolgálást.

Azonban, ha így gondolkodunk, akkor TELJESEN FELESLEGES belevágnunk a kuponozásba. Ez csak ahhoz vezet, hogy a nem megfelelően kiszolgált vásárló panaszkodni fog és elmondja mindenki másnak is, hogy milyen rosszul bántak vele. Ezzel pedig épp ellenkezőjét érjük el annak, amit szerettünk volna.

Bizonyosan lesznek olyan vásárlók is a kuponos vásárlók között, akik azért vették ezt igénybe, mert nem lett volna lehetőségük máshogy igénybe venni egy adott árú szolgáltatást, de ezek a kuponos vásárlók is nagyon sokat érhetnek, ha jól bánunk velük. Tovább fogják adni a jó hírét a vállalkozásnak, a hotelnek, a szolgáltatásnak és akkor azok is eljönnek, akik megtehetik. De olyanra is elég gyakran van példa, hogy az elégedett, de kis pénzű vásárló, spórolni kezd, hogy újra igénybe vehesse akár teljes áron is azt a szolgáltatást, amit kipróbált.

Képzeljük el, hogy milyen kárt okozhatunk saját magunknak, ha bárkit is lenézünk, vagy csak nem azonos bánásmódban részesítünk, mint a többi vendéget. Az ilyen vásárlók tudnak a leginkább ártani a vállalkozásunknak, de ez ellen mi tehetünk azzal, hogy megfelelő szolgáltatást nyújtunk.

Legyünk figyelmesek, megértőek a kuponos vásárlókkal és ne akarjunk minden áron rájuk tukmálni valamit, hogy behozza az árát, mert akkor hozza vissza az árát, ha jól érezte magát és elindul a szájreklám. Tartsuk mindig a hosszútávú célt a szemünk előtt.

Ha ezeket nem tudjuk figyelembe venni, akkor nincs értelme kuponozni, akkor nincs értelme egy ilyen kampánnyal elindulni, mert az csak árthat. De ha képesek vagyunk elfogadni, hogy a kuponos vásárló is olyan, mint egy teljes árú vendég, akkor bizony csak nyerhetünk!

Bánjunk tehát jól a kuponnal érkezőkkel is!

Mit gondolsz?

33 komment

2013.05.02.
14:16

Írta: A bíró

Milyen termékekkel kuponozzak?

Ha már eljutottunk oda, hogy IGEN, SZERETNÉNK KUPONOZNI, akkor jöhet a kérdés, hogy mivel kuponozzunk? Milyen terméket ajánljunk fel a kuponoldalak számára, aminek valódi értelme is lehet.

Erre rengetegféle megoldás létezik. Ha elmegyünk egy kuponoldalhoz, hogy kuponozni szeretnénk, akkor biztosan ők is jó néhány ötletet és tanácsot adnak majd arra, hogy mit és hogyan érdemes kuponozásra bocsájtani.

De ha szeretnél Te is egy kis képet kapni arról, hogy milyen terméket érdemes felajánlani, akkor figyelj.

Első eset: Ha a célod az, hogy ismert legyen a céged és jó híre legyen, akkor ajánld fel a siker terméked. A legjobbat válaszd ki és arra adj (a valódi árból) 50-60-70 vagy termékedtől függő százalékot és erre biztosan bukni fognak az emberek, ha valóban a legjobb szolgáltatást a tényleges árnak töredékéért kínálod. Ezzel Te is és a kuponoldal is jól jár. Te elérheted ezzel a célod, sokan fognak betérni az üzletedbe, sokan megismerik a szolgáltatásod és a terméked és, ha tényleg nagyszerűt tudsz adni nekik, akkor később is visszajönnek, sőt már lehet ott is vásárolnak.

Második eset: Ha bevételt, árumozgást szeretnénk generálni, akkor érdemes olyan terméket kiválasztani, aminek nagy az árrése és így gond nélkül tudunk 50% kedvezményt adni úgy is, hogy az megérje nekünk. Ez kiemelten igaz szolgáltatásoknál, ahol egyes esetekben még nagyobb kedvezményt is tudunk adni, hogy az megérje!

Harmadik eset: Ha szeretnél jó szolgáltatást adni, de kompenzálni is szeretnél amennyire lehet az árkiesést, akkor adj csomagot! Adj egy nagyszerű terméket, amihez csatolsz olyat, ami fél áron is megéri neked, így nem csak jót tudsz adni a kuponozóknak, de olyat is, ami még jobban megéri neked. Itt jegyezném meg, hogy mindig érdemes csatolt terméket ajánlani a kupon által megvásárolható termékek mellé. Mindig legyen valami, amit még könnyen el tudunk adni a kuponnal együtt. DE NE tukmáljunk, hanem tervezzük meg!

Minden esetben elsőnek azt vizsgáljuk, hogy mire van szüksége a cégünknek. Utána beszéljünk a megfelelően kiválasztott kuponoldallal és az ő segítségükkel együtt bizonyosan sikerül jó csomagot összeállítani, ami majd sikeres lehet.

Ha segített a cikk nyomj egy like-ot!

Szólj hozzá!

2013.04.24.
14:08

Írta: A bíró

Miért is üzlet a kuponozás?

Már azt boncolgattuk, hogy hogyan nem szabad belevágni a kuponozásba, de most arról olvashattok, hogy mégis miért éri meg ennyit vesződni a kuponozással, hol van benne a haszon, hol hozza vissza azt az energiát, amit belefektettünk. Ha kíváncsi vagy, akkor olvasd tovább!

Először is a legfontosabb talán az, hogy egy olyan eszközről van szó, amelyért előre semmit sem kell fizetni. Tehát csak azután a kuponok után kell fizetni részesedést a kuponoldalnak, amelyek már eladásra kerültek. Ezt bárhogy is nézzük nem egy olyan dolog, ami mellett el lehet menni a mai világban, mert még fokozottabban igaz a vállalatokra, hogy szükség van a pontos mérésre és, hogy tudjuk minden marketingre elköltött fillérünk mire is ment el. Márpedig marketingre muszáj költeni...

És hogy mennyi is az annyi, tehát körülbelül hány százalékot kérnek el az oldalak. Ez változik a szolgáltatás minőségétől a hirdetési lehetőségek szélességétől és még sok minden mástól is, de átlagban 20-50 % közötti az az összeg, amit elkérnek. Erről lehet vitatkozni, hogy sok vagy kevés, de azért tudni kell, hogy a kuponoldalak is oda tesznek sok mindent egy-egy ajánlat mögé. Hiszen rengeteget költenek reklámra is és arra is, hogy minél jobban meg legyen szerkesztve egy-egy ajánlat.

Mit is kapunk ezért cserébe, ami meg is érné? Rengeteg VALÓDI vásárlót. Olyanokat, akik látták a cég ajánlatát elmentek és vásároltak. Nincs más dolgunk, mint igényes szolgáltatásban részesíteni. Nem csak azért mert akkor belőle egy visszatérő, rendszeres vendég lesz, bár ez is abszolút igaz lehet. De ha jó volt a szolgáltatás beszélni fog róla. Elmondja a barátainak, posztolja a Facebook-on és ajánlja másoknak is, akik láss csodát egy lelkes ajánlónak a hatására már teljes árért veszik igénybe szolgáltatásunkat. Ez a valódi szájreklám! Nem igaz? És mint tudjuk ennél nincs is jobb!


Mit gondolsz, neked segíthetne?

Szólj hozzá!

Címkék: üzlet kupon kuponok

2013.04.17.
15:46

Írta: A bíró

Fejetlenül nem éri meg! Készülj fel a kuponozásra!

Nem csak a kuponozásra, de alapjába véve mindenre igaz, hogy felkészületlenül nem érdemes semmibe sem belevágni. Mert lehet, hogy első ránézésre valami nagyon jó ötletnek tűnik, és valójában is az, de ha nincs gondosan előkészítve, akkor semmit sem ér, illetve sokat lehet bukni rajta. Így a kuponozásra is igaz, hogy előkészület nélkül nem érdemes belevágni, mert ha nincs jól felkészítve vállalkozásunk a kuponozásra, akkor az sok veszteséggel is járhat.

Mire is érdemes odafigyelni mielőtt belekezdenénk egy kupon hadjáratba? Nagyon fontos az, hogy ki tudjuk választani azt az időpontot, amikor a kuponokat szeretnénk elkezdeni hirdetni és azt az időpontot is, amikor a kuponokat szeretnénk, hogy beváltanánk. Ez azért fontos, mert, ha túl kis intervallumot jelölünk be, akkor nem biztos, hogy ki tudjuk szolgálni megfelelően a vásárlóinkat a megnövekedett érdeklődés miatt. Ha azonban szeretnénk ragaszkodni a kisebb időintervallumhoz, akkor érdemes limitálni a kuponok számát. Már csak azért is, mert nagyon sokan vannak, akik az utolsó napon váltják be kuponjaikat.

Másik fontos előkészület, a minőség. Lehet, hogy ki tudjuk szolgálni a megnövekedett vásárlókat, de nem mindegy, hogy hogyan. Egy nagyon fontos szabály a kuponozásban: A KUPONOS VÁSÁRLÓ NEM FÉL VÁSÁRLÓ! Ezt sokan elfelejtik, erről még fogok írni bővebben. Tehát a kuponos vásárlót is ugyanolyan minőségben és mennyiségben kell kiszolgálni, mint egy teljes árú vásárlót. Hiszen a cél is az, hogy a kuponos vásárlók jól érezzék magukat és visszatérjenek majd vásárolni teljes áron is, vagy szóljanak másoknak is a remek szolgáltatásokról. Nincs jobb reklám az elégedett vásárlónál és a kuponos vásárlónál különösképpen ez a cél.

Ugyancsak fontos, hogy kiválasszuk a megfelelő partnert, kuponoldalt, ahol hirdetni szeretnénk. Vannak ugyanis specifikus és nem specifikus oldalak is. Próbáljuk mindig kiválasztani a hozzánk legközelebb álló és a szolgáltatásunkhoz is legközelebb álló kuponos oldalt.

Mire figyelnél még oda kuponozás előtt?

Szólj hozzá!

Címkék: kupon kuponok